Õpilastel streigi ajal vabadust küllaga: vali kool või Kassitoome

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Rõuge põhikooli õpilane Felix Sepp lustis koos tudengist õe Säde Kannumäega täna Kassitoomel ja tegi päris pikad liud.
Rõuge põhikooli õpilane Felix Sepp lustis koos tudengist õe Säde Kannumäega täna Kassitoomel ja tegi päris pikad liud. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeva hilisel lõunatunnil Kassitoomel liulaskjaid eriti palju polnud, vaid üks isa toimetas oru põhjas oma mudilasega. Aga siis lähenes rõõmsate nägudega kolmene seltskond, kelk kaenlas ja silm ahnelt oru serva takseerimas.
 

Kelguga poiss oli Rõuge põhikooli neljanda klassi õpilane Felix Sepp, kes tunnistas, et jah, ta oleks võinud need õpetajate streigi päevad veeta ka oma koolis, aga valis Tartusse sõidu. Õde Säde Kannumäe õpib Eesti maaülikoolis loomaarstiteadust ja oli nõus teda lausa kolmel päeval järjest, mil koolis õppetööd ei ole, enda pool vastu võtma.

«Las siis olla vennal natuke teistmoodi päevad,» leidis õde.

Üks kelk annab parajat tegevust kolmele inimesele küll.
Üks kelk annab parajat tegevust kolmele inimesele küll. Foto: Kristjan Teedema

Auras olid nad juba käinud ja nüüd siis tulid kelgutama. Säde Kannumäel oli omakorda kaasas Rayan Napast, samuti Eesti maaülikooli tudeng. Rayan küll kelgu peale ei istunud, aga elas Sädele ja tema vennale Felixile südamest kaasa, kui need kelguga põt-põt-põt mööda kõvaks sõidetud lumetreppe pidi alla oru põhja hüplesid.

Küsimuse peale, miks õpetajad streigivad, vastas peagi 11-aastaseks saav Felix, et õpetajad tahavad rohkem palka saada. Mis on ju põhimõtteliselt ka päris õige vastus.

Kassitoomel teisigi lustijaid.
Kassitoomel teisigi lustijaid. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles