Galerii Nalja peab saama! Harrastajad panid end rahvaslaalomil proovile

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

«Tulime sõbrannaga siia end natukene tuulutama ja lastest puhkama, aga sattusime võistlusele,» sõnas pühapäeval Tartu lumepargis roosat lumelauda taltsutanud Teele Tamme. Tema ning mitmed teised lumelaua- ja mäesuusahuvilised said oma võimeid proovile panna esimesel rahvaslaalomil.

«Nalja peab saama,» sõnas Tamme end teiseks laskumiseks starti sättides. Esimesel laskumisel tuli üle elada väike kukkumine. «Haiget ei saanudki väga, ühel eelmisel korral küll sain, siis oli selline tunne, et sabakont läks katki,» meenutas Teele Tamme. Ta tunnistas, et on lumelauaga sõitnud vaid mõne üksiku korra.

Sellest hoolimata õnnestus tal tõestada kaht teesi: harjutamine teeb meistriks ning järjekindlus viib sihile. Kui esimesel laskumisel elas Tamme üle kukkumise, siis järgmise sõidu läbis ta juba puhtalt. Ka tema sõbranna Margit Joost läbis raja kukkumiseta. «Tasub ikka harjutada,» sõnas ta.

Kui sõbrannad Teele ja Margit olid lumelauasõitu proovinud vaid paar korda, siis  slaalomiraja läbis mäesuuskadel teiste seas ka Roland Mölder, kel on mäesuusatamise kogemust juba üle kahekümne aasta. Tõsi, võistelnud ta sel alal kuigi palju ei ole. Pärast esimest laskumist sai Mölder kirja päeva kiirema aja. Selle sõitis küll mõne aja pärast Karupesa Teami kasvandik Ursula Kippasto.

Roland Mölder oli lumeparki tulnud aega veetma koos perega, slaalomivõistlus oli talle üllatus. «Miks mitte proovida,» arvas ta.

Võistluse korraldas MTÜ Karupesa Team mäesuusagrupi juht ja võistluse eestvedaja Kaarel Grünberg. «Meil on ju keset linna mägi, kus end proovile panna, see on hea võimalus ennekõike lastele oskuste lihvimiseks,» julgustas Grünberg osalejaid. 

Esimeseks etapiks paika pandud slaalomirada oli Grünbergi selgituste kohaselt küll lihtsamat laadi, kuid mitte päris «titekas». Pühapäevasel esimesel rahvaslaalomi võistlusel oli osalejaid paarikümne ringis. Plaan on võistlust jätkata ka veebruaris ja märtsis. «Tasub proovida, sest kolme etapi parimad saavad lõpus auhinnad,» lisas Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles