Kultuuripealinna aastal jõuab Tartusse nimekas džässartist

Eili Arula
, ajakirjanik
Uuendatud 20. jaanuar 2024, 13:34
Copy
Foto: Postimees

Jazzkaar toob 18. juulil Euroopa kultuuripealinna programmis Tartu laululavale esinema hinnatud laulja, helilooja ja multiinstrumentalisti Jacob Collieri koos vokaaldžässi absoluutsesse tippu kuuluva ansambliga Take 6. Piletid tulevad müüki teisipäeval, 23. jaanuaril kell 10.

Jazzkaar on Jacob Collieri Eestisse toomise nimel teinud tööd juba pikka aega ning kultuuripealinna aastal saab see teoks. «See oli 2016. aastal Collieri debüütalbumi «In My Room» ilmumise järel, kui soovisime kutsuda superandeka talendi Jazzkaarele, paraku ei läinud tol korral õnneks, meenutas Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm. «Seda suurem on rõõm, et saame Collieri tutvustada tema siinsetele paljudele fännidele nüüd Euroopa kultuuripealinna aastal,» rääkis Anne Erm.

Londonis tegutsevat 29-aastast multitalenti Jacob Collieri on paljud mainekad väljaanded nimetanud üheks oma põlvkonna kõige uuenduslikumaks muusikuks – tema loomingust leiab nii pop-, džäss- kui ka klassikalist muusikat.

«Collieri omapärane helikeel ja isikupärased audiolahendused inspireerivad paljusid ning haaravad jäägitult kaasa igas eas kuulaja,» rääkis Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 loovjuht Kati Torp. «Ta on maailmas eriti tuntud väga energiliste kontsertide poolest, kus ta loob publikust massiivse mitmehäälse koori. Võib arvata, et Collier muudab ka kultuuripealinna publiku Tartu laululaval suureks ühendkooriks.»

Collier salvestas debüütalbumi «In My Room» algusest lõpuni oma kodus – kõik lugude seaded kirjutas ja mängis sisse muusik ise ning hiljem võitis albumi eest kaks Grammy auhinda. Ta on teinud koostööd tuntud nimedega nagu Coldplay, John Mayer, Ty Dolla $ign, Tori Kelly, Daniel Caesar, SZA ja paljud teised.

Collier alustas 2018. aastal üle 50 lauluga neljaosalise albumi «Djesse» salvestamist, millest iga osa käsitleb erinevat muusikastiili. Kõik seni avaldatud kolm albumit on pälvinud ühe Grammy auhinna. See tegi temast ainukese Briti helilooja, kes on võitnud iga oma esimese nelja albumi eest Grammy. Collier plaanib «Djesse» neljanda osa anda välja veebruaris.

Koos Collieriga astub 18. juulil Tartu laululavale kümne Grammy auhinnaga pärjatud ning üle maailma tuntud a capella vokaalkuuik Take 6, kelle muusikaprodutsent Quincy Jones on tituleerinud kõige meisterlikemaiks häälevõlureiks. Eelmisel aastal andsid nad ühise kontserdi Ameerikas ning nüüd on kooslus esimest korda Euroopas.

Jacob Collieri ja Take 6 piletid Euroopa kultuuripealinna programmis tulevad müügile 23. jaanuaril kell 10.00 Piletilevis ja Piletikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles