Juhani Jaeger: koolijuhid ei peaks võtma vastutust – valitsus peab (3)

, kultuurikorraldaja (Isamaa)
Copy
Juhani Jaeger
Juhani Jaeger Foto: Kristjan Teedema

Õpetajate streigi ajaks koolides ja lasteaedades asendusõpetajate tagamisega võtavad haridusasutuste juhid enda õlgadele probleemi, mis peaks lasuma hoopis valitsusel.

Meie haridussüsteemi nurgakiviks on õpetajad, kelle pühendumus ja teadmised kujundavad meie tulevikku. Seetõttu on õpetajate streik enamat kui lihtsalt palgatõusu nõudmine. Vastutust kujunenud olukorra ees näikse tõsiselt võtvat eelkõige haridusasutuste juhid, mitte valitsus, kellest tegelikult sõltub suurt osa ühiskonnast puudutav streik.

Tartu Postimehes ilmunud uudis õpetajate streigi mõjust Tartu lasteaedadele toob esile kooli- ja lasteaiajuhtide vastutustundlikkuse: streigi ajaks püütakse tagada asendusõpetajad. Selline suhtumine iseenesest on kiiduväärt. Miks ei võta vastutust valitsus, on aga olulisem küsimus. Miks peavad haridusjuhid kandma koormat probleemi lahendamise eest, mille on põhjustanud valitsuse tegemata töö?

Miks ei suuda riik leida 10 miljonit eurot palgaraha, kui Reformierakonna poolt välja mõeldud pseudoprobleemi – maksuküüru – kaotamiseks 500 miljonit justkui tõmmatakse kübarast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles