TARK TARTU Teadlased sattusid Eesti läänerannikul tõelise ämblikuuputuse otsa

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Maaülikooli lestade ja muude mullaselgrootute nooremteaduri Kaarel Sammeti (parempoolne) sõnul käis maaülikooli kolmeliikmeline tiim kaks suve järjest läbi pea terve Eesti lääneranniku, lülijalgseid uuriti ka Saare- ja Muhumaal.
Maaülikooli lestade ja muude mullaselgrootute nooremteaduri Kaarel Sammeti (parempoolne) sõnul käis maaülikooli kolmeliikmeline tiim kaks suve järjest läbi pea terve Eesti lääneranniku, lülijalgseid uuriti ka Saare- ja Muhumaal. Foto: Indrek Melts

Maaülikooli teadlased veetsid aastate 2021 ja 2022 suve kaunitel Eesti rannaniitudel. Kuid nad ei käinud seal lihtsalt päikse käes peesitamas, vaid tegid tõsist tööd. Hoolikalt kammiti läbi peaaegu terve läänerannik ja tulemustes ei tulnud pettuda: avastati 44 lülijalgsete liiki, keda Eestis ei olnud seni leitud.

Avastati 14 ämblikuliiki ja 31 lestaliste liiki, aga ka üks mardikaliik. Otsinguid viis läbi Eesti maaülikooli lestade ja muude mullaselgrootute nooremteadur Kaarel Sammet.

«Ämblikud on Eestis päris hästi tuntud ja läbi uuritud rühm. See, et neid liike nii palju juurde tuli, oli mulle suur üllatus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles