Viimane võimalus külastada ERMi näitust «Õige keha, vale keha?»

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Näitus «Õige keha, vale keha?» ERMis.
Näitus «Õige keha, vale keha?» ERMis. Foto: Berta Jänes

Eesti Rahva Muuseumis on veel kuni järgmise pühapäevani, 28. jaanuarini avatud aastanäituse Muuseumirotile nomineeritud näitus «Õige keha, vale keha?». Viimastest näituse kuraatorituuridest saab osa 18., 26. ja 28. jaanuaril.

Inimese kehakogemus on märksa keerulisem nähtus kui pelk füüsiline olemasolu. Tajume maailma keha kaudu, kuid mõtestame oma kehalisi kogemusi kultuuri vahendusel. Näitus «Õige keha, vale keha?» uuribki kehaga seotud normide muutumist Eestis ning näitab mitmekesiseid ja vahel ka vastuolulisi kehakogemusi nii rahva kui ka üksikisiku tasandil.

Vaatamata küsimuse vormis pealkirjale ei paku näitus vastuseid, vaid ärgitab vaatajaid keha ja kehalisuse üle mõtlema. Näitus heidab valgust teemadele ja probleemidele, nagu eestlase elukaar, toit ja tervis, ilu ja sündsus, rahvuskeha, kannatus ja tehnoloogiline keha.

Kuraatorituurid ERMi juhtkuraatori Kristel Rattusega toimuvad veel kahel korral: sel neljapäeval, 18. jaanuaril kl 17 ning järgmisel reedel, 26. jaanuaril kl 23.20 Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 avamispidustuste järelpeol ÖÖ24 (piletiga üritus). Viimane kuraatorituur koos Katrin Alekandiga toimub näituse viimasel päeval, 28. jaanuaril kl 13. Koha tuuril tagab eelnev registreerimine ERMi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles