Tartu linnavalitsus panustab tänavu kultuuri üle 800 000 euro

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Suuremate toetuste saajate seas oli ka Tartu kunstimaja, mille aastanäitus on avatud 28. jaanuarini.
Suuremate toetuste saajate seas oli ka Tartu kunstimaja, mille aastanäitus on avatud 28. jaanuarini. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu linn maksab sel aastal kultuuriprojektide ja -programmide toetusteks kokku 810 000 eurot. Toetuse saajate seas on nii traditsiooniliste ja tuntud ürituste korraldajaid kui ka uusi tegijaid.

Kultuuri suurprojekti toetust saab 22 üritust kogusummas 486 379 eurot. Menukaimad kultuuri suurprojektid on muusika-, tantsu- ja linnaruumi valdkonnast. Uutest suurprojektidest tõstab linnavalitsus esile Tartu ülikooli muuseumi näituse «Nähtamatu Tartu. 800 aastat linna algusest» ja Balti noorte sümfooniaorkestrite festivali. Traditsioonilistest üritustest saavad toetust näiteks Tartu tudengipäevad, Tartuff ja Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert.

Linnalt saab tänavusest esimesest toetusvoorust rahastuse 16 kultuuri väikeprojekti kogusummas 43 994 eurot. Nende hulgas on näiteks peremuusikali «Alice Imedemaal» etendused ja rahvusvaheline dokumentaalfilmide festival DocPoint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles