Indrek Kuusk: keskkonnaküsimustes kohtab kahjuks pahatihti hämmastavat võhiklikkust (2)

Indrek Kuusk
, linnalooduse projekti «Tartu ROHEring» liige, Tartu rahandusosakonna peaanalüütik, väikeettevõt
Copy
Indrek Kuusk
Indrek Kuusk Foto: Margus Ansu

Tarkus on Tartus – kahtlemata vastab see tore sõnamäng tõele, sest teadlaste ja muude kõrgelt haritud inimeste osakaal on Tartus märkimisväärne. Keskkonnaküsimustes aga kohtab kahjuks tarkuse asemel pahatihti hämmastavat võhiklikkust.

2022. aasta sügisel alustasime suurt viieaastast projekti «Tartu ROHEring», mida rahastab 60 protsendi ulatuses Euroopa Komisjon. Projekti abil parandame elurikkuse seisukohalt linna rohealade täbarat olukorda ning meeldivama ja tervislikuma elukeskkonnaga toome kasu nii kliimale kui ka inimesele.

Projekti ajalugu vastab üpris täpselt sellele, mida ma ootasin, ja kirjeldab tabavalt paljude suhtumist keskkonnateemadesse ja teadmisi keskkonnaprobleemidest. Positiivse külje pealt saime linnapealt kohe selge sõnumi, et tegemist on väärtusliku projektiga ning linn seda toetab. See oli ootuspärane, sest üldjuhul ei ole olnud raskusi teaduspõhiste otsuste tegemisega. Sama ootuspärane oli aga, et hulk inimesi oli algusest peale projekti suhtes tugevasti negatiivselt meelestatud, ning kahjuks kohtab sellist suhtumist selgitustööst hoolimata siiani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles