Rütmika võimlemisklubi pälvis aasta parimate valimisel pea pooled tiitlid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Võidukas Siidisabade võistkond koossseisus treener Elsa Sinijärv (vasakult), Emily Hermann, Liisbet Sorge, Marta Reilson, Liina Sarv, Hanna Mägi, Elis Sarapuu, Maria Terep, Karolina Kuusik, Liisel Perlin.
Võidukas Siidisabade võistkond koossseisus treener Elsa Sinijärv (vasakult), Emily Hermann, Liisbet Sorge, Marta Reilson, Liina Sarv, Hanna Mägi, Elis Sarapuu, Maria Terep, Karolina Kuusik, Liisel Perlin. Foto: Erakogu

Eesti võimlemisliit kuulutas laupäeval Tartu Alexela loomelaval peetud tänuõhtul välja möödunud aasta parimad võimlejad, võistkonnad ja treeneri. Kokku jagati rahvahääletuse läbi seitse auhinda, millest kolm läksid võimlemisklubile Rütmika.

Kaks tiitlit pälvis Rütmika rühmvõimlemise võistkond Siidisabad: ühe sai rühm ja teise nende treener Elsa Sinijärv, kes kuulutati aasta treeneriks. Tema käe all treenivad Siidisabade koosseisus Emily Hermann, Liisbet Sorge, Marta Reilson, Liina Sarv, Hanna Mägi, Elis Sarapuu, Maria Terep, Karolina Kuusik, Liisel Perlin.

Aasta iluvõimlejaks valitud Valeria Valasevitš ja tema treener Monica Zirk.
Aasta iluvõimlejaks valitud Valeria Valasevitš ja tema treener Monica Zirk. Foto: Erakogu

Ka valis võimlemisliit kaks noorvõimlejat, kellest üks treenib Rütmikas – iluvõimleja Valeria Valasevitš.

Temale lisaks sai sportaeroobikuna tiitli tallinlane Viktor Lukjanov.

See, et kokku pälviti kolm auhinda, oli võimlemisklubi Rütmika juhi Lea Kriibi sõnul super ning samas ootamatu tulemus.

Küll aga väärt tunnustus. «Neid iseloomustab teotahe ja see, et nad ei anna alla ja leiavad motivatsiooni alati edasi minna, leides oma tegemistes alati midagi uut ja huvitavat,» kirjeldas ta aasta parimaid. «Võistlussport on väga rutiinne ja seda tuleb osata murda,» täiendas ta mõtet.

Kriibi lisas, et märkisväärne oli, et Rütmika juunioride võistkond oli nomineeritud aasta noorvõistkonna tiitlile, ja seegi, et Elsa Sinijärv valiti parimaks treeneriks juba kolmandat aastat järjest.

Veel valis rahvas aasta parimaks iluvõimleja Ester Kreitsmani, kes treenib võimlemisklubi Elegance koosseisus Tallinnas.

Veel valiti tänuõhtul kaks eelmise aasta tegu. Aasta tegu 2023 tunnustuse võtsid vastu Kersti Kull, kelle eestvedamisel edenes harrastusvõimlemine laulu- ja tantsupeo liikumises ning Liisa Männiko, Kirke Arukaevu ja Lilli Jesse sportakrobaatika ajaloo parima saavutuse eest noorte Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles