EMO uus korraldus võib abi otsiva patsiendi segadusse ajada

Jens Raavik
, ajakirjanik
Uuendatud 15. jaanuar 2024, 18:17
Copy
Kliinikumi EMOsse tuleb nüüd siseneda küll samast kohast, kuid pärast esimest ust ootavad patsienti logistikud ning uued vastuvõtukabinetid.
Kliinikumi EMOsse tuleb nüüd siseneda küll samast kohast, kuid pärast esimest ust ootavad patsienti logistikud ning uued vastuvõtukabinetid. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva hommikul Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) käinud patsient kurtis, et kuigi ta on pidanud varemgi korduvalt seal käima, pole sellist kaost ta veel näinud: niigi raskendatud liikumisvõimega ja valudes patsiendid ekslesid majas ringi ning ka töötajatel paistis olevat keeruline orienteeruda.

Ühtlasi rääkis patsient, et osa uksi ei käinud lahti ning töötajad jooksid segaduses edasi-tagasi. Paar tundi hiljem tunnistas üks registratuuris töötav naine, et tõepoolest oli hommikul olukord pingeline, kuid täpsemalt tema midagi kommenteerida ei saa.

Kliinikumi vanemarst-õppejõud erakorralise meditsiini erialal Kuido Nõmm ütles, et hommik oli EMOs patsientide voo mõttes tavapärane. Ta kinnitas, et ka uksed olid ja on töökorras, küll aga alustasid EMO sissepääsu juures tööd uued triaažikabinetid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles