Kultuuripealinna avapeo lava võtab ilmet nii kaldal kui ka Emajõe peal

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Atlantise maja juurde kaldapromenaadile kerkib muist kultuuripealinna avapeo lavast, kuid niisamuti laieneb see Kaarsilla kõrvale ja ka Emajõe peale.
Atlantise maja juurde kaldapromenaadile kerkib muist kultuuripealinna avapeo lavast, kuid niisamuti laieneb see Kaarsilla kõrvale ja ka Emajõe peale. Foto: Kristjan Teedema

Vähem kui kahe nädala pärast ehk 26. jaanuaril saab Tartus hoo sisse Euroopa kultuuripealinna aasta, mispuhul peetakse Kaarsilla ja Rahu silla vahel, ka Emajõel, suur avapidu. Lava on selleks kerkinud juba mitu päeva.

Kui siin-seal on kultuuripealinna pidustusi juba peetud, siis Tartus toimub avapidu 26. jaanuaril kell 19  kontsertlavastusega «Kõik on kokku üks!». Soojas kontserdisaalis aga lavastaja Taavi Tõnissoni ja dramaturg Eero Epneri loodud esitust nautida ei saa, sest avatseremoonia kulmineerub kesklinnas õues.

Täpsemalt astuvad Trad.Attack!, Sander Mölder, Lonitseera ja teised tuntud Eesti artistid, näitlejad ja tantsijad lavale Kaarsilla ja Rahu silla vahel kaldaäärsel laval. Kuid samuti on  jõelavana kasutusel 35 meetri pikkune Eesti suurim sisevete alus, jõepraam Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles