Terviseradadel algavad taas tasuta suusatunnid

Tartu Postimees
Copy
Suusatunnid toimuvad kokku enam kui 40 suusarajal ning teiste hulgas ka Tähtvere spordipargis.
Suusatunnid toimuvad kokku enam kui 40 suusarajal ning teiste hulgas ka Tähtvere spordipargis. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval stardib taas suusaliidu ja SA Eesti Terviserajad projekt «100 suusatundi», mille raames annavad Eesti endised tippsuusatajad ja kümned treenerid ühe nädala jooksul üle Eesti algajatele ja harrastajatele tasuta suusatunde.

Tasuta suusatunnid on mõeldud lastele ja noortele, kes pole veel kunagi suusatanud, või täiskasvanutele, kelle viimased suusasõidud on jäänud aastate taha. Treeningud toimuvad pea kõikides maakondades, kokku enam kui 40 suusarajal.

Palju huvilisi

Eesti suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll, kes annab oma kaks suusatundi Harjumaal, on meeldivalt üllatunud, kui suur on rahva huvi «100 suusatunni» projekti vastu. «Eelmisel aastal oli meil suusatreeningutel üle 1200 inimese, mis on hea tõestus, et huvi suusatamise vastu on rahva seas suur,» sõnas ta.

«Seetõttu on meie eesmärk missiooni jätkata ja innustada järgmisi algajaid kodust välja tulema, et nad saaksid osa kaunist talvest ja suurepäraselt ettevalmistatud terviseradadest, mida jagub üle terve Eestimaa. Usun, et palju on ka neid, kes on just siit projektist saanud külge suusatamispisiku, mis on viinud ta Tartu maratonile.»

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera sõnul on praegu üle Eesti rohkem kui 90 korralikult hooldatud suusarada enam kui 700 sõidukilomeetriga. «Sarnaselt eelmise talvega on alates novembrikuust olnud võimalik enamikul terviseradadel üle Eesti suusatada. Rajameistrid teevad head tööd selle nimel, et suusatamine oleks nauding,» rääkis ta.

Mõeldud lastele

Käesoleva aasta projekti teeb Jõepera sõnul eriliseks see, et «100 suusatunni» ajal on rohkelt suusaõpetuse tunde lastele. «Me ootame kõikide lapsevanemate aktiivset kaasalöömist ja lastega suusakoolitustele tulemist. Talvisel ajal ilusas looduskeskkonnas suusatamine on üks kõige meeldivamaid liikumise vorme,» märkis ta.

Korraldajad kutsuvad kõiki suusahuvilisi registreeruma tasuta suusatundidesse juba kohe veebilehel või trennirakenduse SCULT kaudu. Treeningule on kõik osalejad oodatud oma suusavarustusega. Kui endal pole suuski, saapaid ja keppe, siis uuri, kas treeningupaigas on suusalaenutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles