Anne kanali uisuring jääb linna ja motomehest sahamehe lahkhelide tõttu ilmselt tegemata

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Uuendatud 13. jaanuar 2024, 11:38
Copy
Anne kanali uisuringiga olla varasematel aastatel seegi mure, et kalamehed puurivad tihti jäasse augud just sinna, kus lund pole ehk rajale. Reedel  lõunal seal kalureid aga ei leidunud, ainult parte.
Anne kanali uisuringiga olla varasematel aastatel seegi mure, et kalamehed puurivad tihti jäasse augud just sinna, kus lund pole ehk rajale. Reedel lõunal seal kalureid aga ei leidunud, ainult parte. Foto: Sille Annuk

Anne kanali jääle viimati 2022. aastal rajatud pikk uisuring jääb ka sel talvel tõenäoliselt tulemata: kuigi motomees Riho Kollist soovib raja sisse lükata, ei andud Tartu linnavalitsus selleks luba. Põhjused peituvad 2022. aastal juhtunus.

Reede lõunal oli Anne kanali jääkihi paksus linnapoolses otsas 19 ja Annelinna pool 18 sentimeetrit, mistõttu on päästeamet andnud jääle minekuks rohelise tule.

Lubavat märguannet küsis linnavalitsuse kultuuriosakonnalt ka Riho Kollist. Ta uuris, kas linnavalitsus on nõus, kui ta korraldab Anne kanalil taas krossimootorrataste jäärajavõistluse, mille rajal saaks ka uisutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles