Tartumaa õpetajatel jääb palk streigitud aja eest saamata (8)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Luunja vallavanem Aare Anderson on õpetajate streigi asjus solidaarne, kuid töötasu maksmisel lähtub vald ikkagi töötüli lahendamise seadusest.
Luunja vallavanem Aare Anderson on õpetajate streigi asjus solidaarne, kuid töötasu maksmisel lähtub vald ikkagi töötüli lahendamise seadusest. Foto: Margus Ansu

Enamik Tartumaa omavalitsusi on seisukohal, et õpetajate palgast tuleb maha arvata streigitud aeg. Mantraks on saanud kollektiivse töötüli lahendamise seaduse paragrahv 25 lõige 1, kus seisab, et streigiaja eest töötajatele palka ei maksta. Nii ei maksagi Tartu linn ega ka Tartumaa seitse valda õpetajatele streigitud aja eest töötasu.

Luunja vallavanem Aare Anderson oli kolmapäeva ennelõunal seda meelt, et kui streik kestab Luunja valla koolides vaid mõne päeva, võib õpetajatel töötasu vähendada vaid osaliselt. Samal päeval peeti vallavalitsuses streiki puudutavad arutelud, mille järel sai selgeks, et ka Luunja vald lähtub töötüli lahendamise seadusest ning streigiaja eest õpetajad palka ei saa.

Koolid kinni

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles