Tartu esitab elutööpreemia kandidaatideks Peeter Volkonski ja Sirje Eomõisa

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Peeter Volkonski.
Peeter Volkonski. Foto: Sille Annuk

Tartu esitab riigi kultuuri ja spordi elutööpreemia kandidaatideks näitleja, lavastaja ja muusiku Peeter Volkonski ning võimlemistreener Sirje Eomõisa, aastapreemia kandidaatideks esitatakse filmirežissöör Anna Hints ja kergejõustiklane Karel Tilga.

Kultuuri elutööpreemia kandidaadiks esitatud näitleja, lavastaja ja muusik Peeter Volkonski paljud märkimisväärsed teatritööd on olnud seotud Tartu teatritega ning kes on andnud suure panuse eesti muusikaellu nii autori kui esitajana. Peeter Volkonski on ka viljakas kirjanik ja tõlkija, kelle sulest on ilmunud palju teoseid lastele ning kes on eesti keelde vahendanud mitmeid teiste rahvaste tüvitekste. Peeter Volkonski on ka Tartu aukodanik.

Võimlemisklubi Rütmika asutaja Sirje Eomõis
Võimlemisklubi Rütmika asutaja Sirje Eomõis Foto: Kristjan Teedema

Spordi elutööpreemia kandidaadiks esitab Tartu võimlemisklubi Rütmika asutaja Sirje Eomõisa, kes on üle viiekümne aasta töötanud võimlemistreenerina – nii ilu- ja rühmvõimlemise kui ka naiste võimlemise juhendajana.

Paljud tema õpilased ja õpilaste õpilased on praegu parimad rühmvõimlejad Eestis. Ta on Tartu võimlemispidude taaselustaja ja eestvedaja. Eelmisel aastal pälvis Sirje Eomõis Tartu linna ja maakonna huvihariduse õpetaja elutöö auhinna.

Kultuuri aastapreemia kandidaadiks esitatakse tartlasest filmirežissöör Anna Hints, kelle 2023. aastal linastunud dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad» on pälvinud rohkelt tähelepanu ja tunnustust maailma mainekatel filmifestivalidel.

Spordi aastapreemia kandidaadiks esitab linn mitmevõistleja Karel Tilga 2023. aastal maailmatasemel saavutatud tulemuste eest. Tilga on täitnud Pariisi olümpiamängude normi ning ta kuulutati 2023. aasta Eesti parimaks kergejõustiklaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles