Raimond Pihlap: oravate valitsemisviis külvab ebakindlust nii Toompeal kui ka Elvas

Raimond Pihlap
, Elva vallavolikogu liige (Isamaa).
Copy
Raimond Pihlap
Raimond Pihlap Foto: Margus Ansu

Eesti praeguste hädade juurpõhjus on ebakompetentne juhtimine. Seda on näha nii riigi kui ka kohaliku omavalitsuse tasandil. Elva vallavalitsuse ja Eesti riigi juhtimisvigu kõrvutades võib tähele panna ebakompetentsuse ühist nimetajat – reformierakondlikku valitsemisloogikat. See avaldub kõige teravamalt suhtumises ettevõtlusse ja lastega peredesse. Ettevõtjaid ei usaldata ja lastega perede rahakoti kallale minnakse ülimalt kergekäeliselt.

Kohaliku omavalitsuse poliitikas ei ole ideoloogial nii suurt tähtsust kui üleriigilises poliitikas. Kohalik poliitika tähendab rohkem igapäevamurede mõistlikku lahendamist, et elanike elukvaliteet paraneks. Poliitilise filosoofiaga tänavaauku ei paranda ja bussigraafik ei küsi, kas oled konservatiiv või liberaal.

Seevastu juhtimise kvaliteet ja stiil on kohalikus poliitikas palju olulisem kui keskvalitsuse tasandil, sest probleemid on vahetud ja ressursse on lihtsalt vähem. Praegusel ajal toimetab Reformierakond nii Elva valla kui ka riigivõimu nuppude juures oma valitsemisloogikaga. Üllataval moel oskavad nad mõlemas kohas teha täpselt samasuguseid juhtimisvigu, nagu oleks need õpitud mõnel Reformierakonna juhtimiskoolitusel. Mõlemal puhul on sellega nakatatud ka oma koalitsioonipartnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles