Kahe hukkunuga avarii põhjustas õnnetuses elu jätnud mees

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Elva-Puhja tee esimesel kilomeetril juhtunud liiklusõnnetuses hukkus kaks inimest.
Elva-Puhja tee esimesel kilomeetril juhtunud liiklusõnnetuses hukkus kaks inimest. Foto: Jürgen Puistaja

28. aprillil juhtus raske liiklusõnnetus Tartumaal Elva vallas Elva-Puhja tee esimesel kilomeetril, milles hukkus kaks inimest.

Raskes liiklusõnnetuses põrkasid kokku Elva poolt tulnud Hyundai linnamaastur ja Puhjast Elva poole liikunud haagisega Volkswageni kaubik.

Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et saadud löögist paiskus kaubik ümber ning selle tagaistmel kaasa sõitnud turvavööga kinnitamata 40-aastane mees paiskus masinast välja, sai üliraskelt viga ning hukkus sündmuskohal. Hyundai roolis olnud 91-aastane juht hukkus samuti sündmuskohal.

Mõlemad juhud olid kained ja neil oli juhtimisõigus.

Lõuna prefektuur lõpetas sügise alguses prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, mille käigus selgus, et õnnetuse põhjustas Hyundai roolis olnud 91-aastane mees.

«Kriminaalmenetluses tuvastati, et Hyundai juht sooritas Elva-Puhja teel vasakpööret ega andnud teed Volkswageni kaubikule, mis liikus Puhja poolt Elva poole, ning keeras kaubikule ette,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokurör Silva Rood.

Roodi sõnul kinnitab see liiklusõnnetus taas tõsiasja, et turvavöö võib päästa raskematest vigastustest ja säästa koguni elu.

«Volkswageni kaubikus oli kolm inimest. Neist kaks, kes istusid eesistmetel, olid turvavööga kinnitatud ning pääsesid kokkupõrkest suure ehmatusega. Viga nad ei saanud. Kolmas, tagaistmel olnud mees, oli aga rihmaga kinnitamata, ta lendas masinast välja ning hukkus sündmuskohal,» ütles ta.

Kuna avarii põhjustaja hukkus õnnetuses, siis kriminaalmenetlus lõpetati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles