Silver Kuusik: volikogule voli ja rahvale võim

, Tartu volikogu EKRE fraktsiooni esimees
Copy
Silver Kuusik
Silver Kuusik Foto: Margus Ansu

Rohkem kui kahe aasta vältel alates volikogu praeguse koosseisu kokkutulemisest on kõik linnavalitsuse eelnõud volikogus heaks kiidetud ning opositsiooni eelnõud maha hääletatud. Sellise olukorra jätkudes võikski volikogu edaspidi kokku tulla ainult siis, kui on vaja hääletada ametisse uue võimukoalitsiooni esindajad.

Tartu volikogus erinevalt riigikogust obstruktsiooni ei toimu ning opositsiooni ja võimuliitu kuuluvad liikmed on üksteise vastu üldiselt viisakad. See aga ei tähenda, et opositsiooni ettepanekuid arvesse võetaks. Ei tähenda seda, et volikogu tervikuna oleks võimuküllane. Vastupidi, näivast suurest vastasseisust hoolimata on riigikogul rohkem võimalust mõjutada valitsust kui Tartu linnavolikogul Tartu linnavalitsust.

Tõsi, tartlaste esinduskogu häältega on seatud paika linnavalitsus. Sellega keskmise voliniku roll ka piirdub. Linnavalitsuse otsuseid esinduskogu liikmed ei mõjuta, sest otsused on juba tehtud ja volinike hooleks jääb hääletamine, koalitsioonisaadikud hääletavad alati linnavalitsuse otsuste poolt. Rohkem kui kahe aasta vältel alates volikogu praeguse koosseisu kokkutulemisest on kõik linnavalitsuse eelnõud volikogus heaks kiidetud ning opositsiooni eelnõud maha hääletatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles