Nõo hiidlumememm kannab punast mütsi ja ootab viimaseks lihviks nüüd pehmemat ilma

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Lumememm kolmes kastis, külma tuule eest pakub kaitset punane müts.
Lumememm kolmes kastis, külma tuule eest pakub kaitset punane müts. Foto: Janar Saviir

Nõo valla elanikel ei ole õnnestunud läbi aegade suurima lumememme ehitamist lõpetada. Kui detsembri lõpus takistas töid suur sula, siis nüüd segab käre pakane. «Nende külmakraadide ja tuulega ei kipu me sinna 11 meetri kõrgusele praegu ronima,» ütles Nõo vallavolinik Janar Saviir laupäeval.

Siiski, aastavahetuse eel ronis Janar Saviir korraks memme kukile küll, et talle punane päkapikumüts pähe sättida ning selle mütsi alla ka natuke täidist ehitada, et pea pea moodi välja paistaks.

Õiges mõõdus mütsi õmbles üks kohalik naine. Memme kolm suurt kehapalli on aga endiselt laudadest saalungiga ümbritsetud. Suur sula jõudis lund neis kastides ka madalamaks sulatada, kuid kastide enda mõõtmeid silmas pidades siiski vähe.

Jäänud ongi vaid raketiste lammutamine ja siis kõikide teravate nurkade ümaraks saagimine ja voolimine. «Minu eesmärk on olnud algusest peale ehitada ikka traditsiooniline lumememm, mida alati kolmest suurest lumepallist kokku pannakse,» ütles ta. «Mitte mingi torn või korsten.»

Kui lähima aja ilmaennustust uskuda, võiks töödega jätkata eeloleval teisipäeval, arvas Janar Saviir. Siis paistab külm taanduvat ja temperatuur tõuseb nulli lähedale.

Aga küll elu ise näitab, mis päriselt saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles