Aeg on kuused lahti ehtida ja konteinerisse saata. Pühad on läbi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kuuskedele mõeldud konteiner Mõisavahe tänav 75 parkimisplatsil, millest üle tee jääb tervisekeskus ja COOPi kauplus.
Kuuskedele mõeldud konteiner Mõisavahe tänav 75 parkimisplatsil, millest üle tee jääb tervisekeskus ja COOPi kauplus. Foto: Aime Jõgi

Eesti rahvakalendris tähistab 6. jaanuar jõuluaja lõppu ning on ühtlasi viimane püha, mil hellitada end heade jõuluroogadega. Pühade lõppedes lahkuvad kodudest aga ka kuused. Tartus saab neid viia jäätmejaama või just kuuskede kogumiseks mõeldud konteineritesse.

Tartu linna jäätmejaamad asuvad aadressidel Selli 19 ja Jaama 72c ning kuuse saab neis ära anda tasuta. Laupäeval ja pühapäeval on jäätmejaamad lahti kell 10–16, tööpäevadel 10–18.

Kolm konteinerit

Kuni 21. jaanuarini leiab Tartust ka kuuskedele mõeldud kogumiskonteinerid, mis asuvad Selli 19 parklas, Turusilla läheduses asuvas Paju tänava T1 parklas ning Mõisavahe 75 parklas.

Konteiner Mõisavahe tänaval.
Konteiner Mõisavahe tänaval. Foto: Aime Jõgi

Konteineritesse palutakse panna ainult jõulukuused. Sinna kogutud puud purustatakse hakkeks ning kasutatakse Tartu linnas kogutud biojäätmete komposteerimisel Aardlapalu platsil. On oluline, et kuused oleksid jõulukaunistusteta ning mitte kilekottidesse topitud.

Tulelõke Raadil

Tartus Anne kanali kõrval jõulupuude põletamist enam ei korraldata. Tartule lähim kuuselõke leiab aset Tartu vallas Raadil Majoraadi pargis 7. jaanuaril kell 17. Kohale on kutsutud sõumeister Tauri Vahesaar ning lubatud on vägevat tuletantsu «Tuhast tõusmine».

Äraviimist ootav nukker jõulupuu Tartu Postimehe toimetuses.
Äraviimist ootav nukker jõulupuu Tartu Postimehe toimetuses. Foto: Aime Jõgi

Kes tahab, võib etendusele kaasa võtta isikliku kuusepuu ja seda lõkkesse visates talle head aega öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles