Külm segab Tartus uisutajate rataskaari, aga mitte eriti palju

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Raeplatsi uisuväljak täna kella 14 paiku.
Raeplatsi uisuväljak täna kella 14 paiku. Foto: Aime Jõgi

Reedel avati külma ilma tõttu Tartu raeplatsi uisulaenutus kell 14. Oma uiskudega võis liuväljale minna aga varemgi. Tuul küll puhus ja lumehelbeid langes, aga muusika mängis. Kella 14 paiku tuli väike traktor jäält lund puhastama ja kui see töö valmis sai, oli uisutajaidki kohe rohkem.

Uisulaenutuse klaasmaja juures järjekorda polnud. Laenutaja Reet Kekkonen oli sel aastal esimest päeva tööl, ja kuna ta on ka varasematel aastatel uiske laenutanud, siis oskas märkida, et uiskude laenutajaid on vähemaks jäänud. Enam ei ole selliseid pikki järjekordi, mis olid esimestel aastatel, mil Suudlevate Tudengite purskkaevust jääväli tehti.

Reedese päeva esimesel poolel sadas lund ning uisutajaid leidus mõni üksik.
Reedese päeva esimesel poolel sadas lund ning uisutajaid leidus mõni üksik. Foto: Kristjan Teedema

Reet Kekkonen leidis, et neil, kellele uisutamas käimine on juba harjumuseks saanud, tasub endal need uisud ära osta, ja paljud on ilmselt ka nii toiminud. Aga kas sel talvel on uisutajaid rohkem või vähem, seda statistikat ei ole uisuvälja pidajail kuskilt võtta, kuna  oma uiskudega sõitjaid keegi ju üles märgi. Üldiselt aga näib, et uisuväljak ei ole populaarsust kaotanud.

Korraldajail tuleb liuväljal silmaga isegi arvet pidada, et platsil rohkem kui 80 inimest ei liugleks, ja see piir on Reet Kekkoneni meelest olnud sel talvel mõnikord üsna lähedal.

Eelseisval nädalavahetusel tuleb ilm külmakraadide poolest umbes sama ehk -17 kuni -19 kraadi ning uisulaenutus avatakse kell 12. Lahti jääb see kuni kella kümneni õhtul.

Tartu laululava uisu- ja suusalaenutuse telefon reedel ei vastanud. Kodulehel leiab märkuse, et temperatuuri langemise korral alla 15 miinuskraadi on seal laenutus suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles