Väikese sündimuse põhjused on sõda ja maailmas valitsev ebakindlus (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusosakonna juhataja Fred Kirss seisis eile tahvli ees, kus paistavad mullu ilmale tulnud poisse ja tüdrukuid tähistavad mummud. Kokku on sel tahvlil 2206 last, mis on 132 last võrra vähem kui 2022. aastal.
Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusosakonna juhataja Fred Kirss seisis eile tahvli ees, kus paistavad mullu ilmale tulnud poisse ja tüdrukuid tähistavad mummud. Kokku on sel tahvlil 2206 last, mis on 132 last võrra vähem kui 2022. aastal. Foto: Kristjan Teedema

Lapsi sünnib meil aina vähem, nõnda ka möödunud aasta. Tartumaal tuli mullu ilmale 1525 last, mis on sada vähem kui 2022. aastal. Jõgevamaal sündis mullu seitse last vähem kui 2022. aastal. Ka omavalitsustes, kus sünde on rohkem kui surmi, on märgata sündide arvus langust.

On mitu põhjust, miks lapsi sünnib vähem. Põhipõhjuseks on meie lähistel käiv sõda, nentis rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit. «Meil on hästi meeles, mis tähendab sõda,» lausus ta. «Arusaadavalt ei taha ükski naine sõja ajal oma last sünnitada.»

Kõigepealt haridus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles