REEDENE RÕÕM Karel Tilga alustab uut aastat vana eesmärgi, pika une ja vähemate trennidega

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Lisaks treeningutele veedab Karel Tilga palju aega puhates ja taastudes. Selleks on tal Ameerikas Bloomingtonis palju massaažiseadmeid ja muid aparaate.
Lisaks treeningutele veedab Karel Tilga palju aega puhates ja taastudes. Selleks on tal Ameerikas Bloomingtonis palju massaažiseadmeid ja muid aparaate. Foto: Erakogu

Pukast pärit ning aastaid ka Tartus treeninud kümnevõistleja Karel Tilga (25) tuli mullu augustis Budapestis maailmameistrivõistlustel neljandale kohale, tehes Eesti läbi aegade teise tulemuse, 8681 punkti. See oli seekordselt suurvõistluselt eestlaste kõrgeim koht, mis jäi silma ka spordiajakirjanikele, alaliitudele ja rahvale ning nii valiti Puka vägilaseks kutsutud Tilga aasta meessportlaseks.

Kümnevõistleja oli galal kohal, pidas seal südamliku kõne ning tänas toetajaid, ent eelkõige oma ameeriklasest treenerit Jeff Huntooni. Tiitli võitmist Tilga pikalt aga tähistada ei saanud, sest järgmisel hommikul lendas ta Ameerikasse, et seal taas vormi lihvima hakata.

Palju õnne kuldse Kristjani puhul! Minul oli galat jälgides küll ärevus sees, et kumb nüüd võidab, kas teie või Kristjan Ilves. Kuidas teil õhtu kulges?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles