Riik loodab tänavu raudtee Tartuni elektriliseks muuta (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ehkki tulevikus pealinna ja Tartu vahet sõitvatele elektrirongidele vajalikud postid olid Lääne-Virumaal Lehtses juba eile pärastlõunal olemas, sõidavad seal sel aastal veel diiselrongid. 
Ehkki tulevikus pealinna ja Tartu vahet sõitvatele elektrirongidele vajalikud postid olid Lääne-Virumaal Lehtses juba eile pärastlõunal olemas, sõidavad seal sel aastal veel diiselrongid. Foto: Ain Liiva

Sellest nädalast vähendati rongide kiirusi paljudel ülesõidukohtadel, mis tõi muudatused ka sõidugraafikutesse. Lisaks tõusid piletihinnad: näiteks klienditeenindajalt Tallinna–Tartu tavarongi tavaklassi ostetud täispilet maksab nüüd 12.90 eurot senise 11.70 asemel.

Ent uus aasta toob veel mitmeid muutusi, sest uute rongide ootel Elron soovib praegu Tšehhis tehases valmivad elektrilised raudruunad Tartu ja Tallinna vahet käima panna juba 2025. aasta algusest. Sestap on taristu eest vastutav AS Eesti Raudtee (ERT) alustanud linnadevaheliste rööpaühenduste elektrifitseerimist ning kõik loodetakse valmis saada veel tänavu.

Vundament paigas

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles