Juhtkiri Mõte rongist teeb rahutuks

Tartu Postimees
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ain Liiva

Kuidas ka ei vaataks, pakub suurelt jaolt riigi rahaga kinni makstud reisirongiliiklus Tartule vähe rahuldust. Tüdimuseni on jutte sellest, kuidas tuubil täis rongides tuleb seista püsti, kuidas mõned sõitjad õhupuuduses minestavad. Või sellest, kuidas rikete ja õnnetuste tõttu jäävad rongid seisma ning sellega kaasneb segadus ja nõutus. Meenutagem või kaost Kaarepere jaamas.

Rõõmustame koos Elroniga, et statistika näitab sõitjate hulga kasvu, mis on muljet avaldav. 2022. aastal oli sõitjaid 7,1 miljonit, mullu täitus see hulk juba novembris. Aasta koond­ülevaadet ei ole rongifirma veel avaldanud. Pangem aga tähele, et see kasv on saavutatud olukorras, kus teenus pälvib pidevalt kriitikat ja ühenduskiirused jätavad soovida. Milline potentsiaal on peidus, kui rongide kiirus kasvab ja väljumiste sagedus suureneb! Kui ka tavaklassi piletit ostes saab kindla istekoha!

Näiteks Tartu ja Tallinna vahel on praegu sõiduplaanis üksteist edasi-tagasisõitu päevas, Tartu ja Elva vahel neli ning Tartu ja Põlva vahel on kaks edasi-tagasisõitu päevas. Kas sellest piisab? Näeme ju, et ei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles