Paljalt autodele ette jooksnud ja hukkunud mees oli «maagiliste seente» mõju all

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Õnnetus, kus hukkus 30-aastane Harjumaalt pärit mees, juhtus mullu 4. novembril Kardla külas Kärevere silla lähistel. Neljarajaline lõik on seal mõlemalt poolt raudpiirete ja loomataradega piiratud.
Õnnetus, kus hukkus 30-aastane Harjumaalt pärit mees, juhtus mullu 4. novembril Kardla külas Kärevere silla lähistel. Neljarajaline lõik on seal mõlemalt poolt raudpiirete ja loomataradega piiratud. Foto: Sille Annuk

Tartumaal Kärevere lähistel seltskonna juurest lahkunud, end paljaks koorinud ning Tallinna–Tartu neljarajalisel maanteel autodele ette jooksnud ja hukkunud 30-aastane mees oli tarvitanud seeni, mis sisaldasid hallutsinogeeni psilotsübiini.

4. novembri õhtul kahele autole ette hüpanud ja löögi tagajärjel surnud Harjumaalt pärit mees oli ekspertiisi järgi tarvitanud hallutsionogeenseid seeni. Alkoholi ega muude narkootiliste ainete jälgi mehe kehast ei tuvastatud. Juhtumi asjus menetlust ei alustatud, sest õnnetuse põhjustaja hukkus sündmuskohal.

Psilotsübiini sisaldavaid seeni tuntakse ka «maagiliste seente» nime all. Eestis kasvavatest seentest sisaldab psilotsübiini näiteks terav paljak. Seentes leiduv psilotsübiin võib lühikeseks ajaks muuta inimese nägemis- ja kuulmistaju, tekitada eufooriat või esile kutsuda paanikat, hirmu ja psühhoose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles