Tulekahju üle elanud juustutehas töötab taas pea täistuuridel

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Detsembris Kaarlikülas toimunud Estoveri juustutehases puhkenud tulekahjus hävis suur osa juustu tootmiseks vajalikke kommunikatsioone nagu jahutus- ja elektrisüsteemid.
Detsembris Kaarlikülas toimunud Estoveri juustutehases puhkenud tulekahjus hävis suur osa juustu tootmiseks vajalikke kommunikatsioone nagu jahutus- ja elektrisüsteemid. Foto: Margus Ansu

Täpselt kuu tagasi ehk 4. detsembril puhkes Rannu lähedal Kaarlijärve külas Estoveri juustutehase pakendi- ja hoiustamislaos suur tulekahju, mis juustu tootmise kolmeks nädalaks halvas. Tänaseks käib juustutegu taas peaaegu täistuuridel edasi.

Tulekahjus hävis pea täielikult umbes 300 ruutmeetri suurune pakendi ja hoiustamisladu. Juustutootmise seadmed väga suuri kahjustusi ei saanud, kuid tootmise halvas jahutus-, elektri, automaatikasüsteemide ja muude kommunikatsioonide hävinemine, mis läbisid põlengus hävinud hoonet.

«Tänaseks on kõige olulisem osa, ehk kõik see mis tootmist otseselt puudutab, taastatud ja korras,» ütles osaühingu Estover tegevjuht Hannes Mootse. Juustu tootmine käib eelmise nädala kolmapäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles