Paari päevaga esitas Tartus abiellumisavalduse 13 samasooliste paari (3)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tartus on abielus sõlmimiseks esitanud avalduse 13 samasooliste paari.
Tartus on abielus sõlmimiseks esitanud avalduse 13 samasooliste paari. Foto: Eero Vabamägi

Selle aasta esimestel päevadel on Tartu rahvastikutoimingute osakonnas abiellumisavalduse esitanud 24 paari, kellest 13 soovib sõlmida samasooliste abielu. Kogu Eestis on abiellumisavalduse esitanud 79 paari, neist 30 paari on samasoolised.

Praegu on ülikoolilinnas samasooliste abieluks avalduse esitanud enamasti naised, ütles Tartu rahvastikutoimingute osakonna juhataja Kristina Aabrams.

Abielu sõlmimise koht ei ole seotud abiellujate elukohaga, mis tähendab, et Tartus avalduse esitanud inimesed ei pea olema tartlased. Abieluavaldus tuleb esitada perekonnaseisuasutuses, notari või vaimuliku juures, kellel on õigus abielu sõlmida.

Abieluvaldust on võimalik esitada e-rahvastikuregistris juhul, kui kõik avalduse esitamiseks vajalikud andmed on rahvastikuregistrisse kantud.

Abieluvõrdsuse kehtestava perekonnaseaduse muutmise, mis selle aasta 1. jaanuarist võimaldab samasoolistel paaridel abielluda, võttis riigikogu vastu 2023. aasta 20. juunil. Abielu saab sõlmida vähemalt üks kuu ja hiljemalt kuus kuud pärast avalduse esitamist. See tähendab, et esimeste samasooliste paaride abielu saab sõlmida veebruaris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles