Setode talsipidu lõpetab pühadeaja Tartu jõululinnas

Tartu Postimees
Copy
Steode talsipidu raeplatsil.
Steode talsipidu raeplatsil. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Sel pühapäeval, 7. jaanuaril kell 18–19.30 oodatakse tartlasi talsipidustustele, mis panevad ilusa punkti Tartu jõululinna programmile.

Kui mujal Eestis peetakse jõule detsembris, siis Setomaal tähistataks neid jaanuaris. Juba mitmendat aastat peab ka Tartu ühes setodega nende kombestiku järgi talsipühi, kust ei puudu kohalikud leelokoorid ja tants. Sel korral mängivad tantsuks Jalmar Vabarna ja Matis Leima ning pidukõnet peavad Setomaa ülemsootska Evelin Leima ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

6. jaanuarini toimetab jõululinnas ka Tartu noorsootöö keskus, koos saab iga päev kell 16–19 vahvalt vaheaega veeta ja meisterdada. Külmade ilmade tõttu võib noorteprogramm veidi muutuda, mistõttu tasub silm peal hoida lehel tartukorraldab.ee ja noorsootöö keskuse Facebookil.

Külma ilma tõttu lükkuvad edasi 5. jaanuari lõputu jõuluball ja 6. jaanuari maagiline jäädisko. Värske info ja kuupäevad tulevad peagi linna sotsiaalmeedialehele ja veebilehele tartukorraldab.ee.

Ka jõululinna kohvikud on külma tõttu avatud tavapärasest veidi lühemalt: kolmapäeval ja neljapäeval kell 17–20, reedel kell 17–21 ning nädalavahetusel kell 12–21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles