Uus aasta algab Tartus suure kunstinädalaga

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kunstinädalal on võimalik külastada ka Tartu kunsti aastanäitust 10. jaanuaril kell 17.30 Tartu kunstimajas, kus tuuri viib läbi kujundaja Evelin Zolotko (pildil esiplaanil).
Kunstinädalal on võimalik külastada ka Tartu kunsti aastanäitust 10. jaanuaril kell 17.30 Tartu kunstimajas, kus tuuri viib läbi kujundaja Evelin Zolotko (pildil esiplaanil). Foto: Sille Annuk

Tartu galeriides ja muuseumides toimub 10.–14. jaanuaril esimest korda kunstiürituste sari Tartu kunstinädal. Nädala jooksul saab osa kunstituuridest, kohtuda kunstnikega ja avatakse mitu uut näitust.

Tartu kunstinädal loob Kogo galerii programmijuhi Stella Mõttuse sõnul kõik need võimalused, et iga kuu uute kunstivormide, kunstnike ja teiste kunstihuvilistega tutvuda ning seeläbi Tartut avastada. «Meil on siin suurte muuseumide kõrval ka mitu väikest, aga tublit galeriid, kes hea meelega uusi inimesi külla ootavad. Ma arvan, et kunstinädala programm on piisavalt tihe ja mitmekesine, et kõik leiavad sealt midagi meelepärast,» rääkis Mõttus.

Tartu kunstinädal hakkab toimuma iga kuu teisel nädalal. Kõik kunstinädala üritused on tasuta või muuseumipiletiga. Kunstinädalaga käib kaasas uus Tartu kunstikaart, mis on saadaval igas Tartu kunstiasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles