Kreutzwaldi hauaplatsi korrastamiseks kogutud raha kasutamine jätkub kevadel

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Friedrich Reinhold Kreutzwaldi hauaplats Raadi, täpsemalt Vana-Jaani kalmistul.
Friedrich Reinhold Kreutzwaldi hauaplats Raadi, täpsemalt Vana-Jaani kalmistul. Foto: Margus Ansu

ERMi sõprade seltsi ja Tartu linnavalitsuse ühine üleskutse annetuste toel korrastada Friedrich Reinhold Kreutzwaldi perekonna hauaplats Raadi kalmistul Tartus on leidnud tulusat vastukaja.

ERMi koostöövõrgustike koordinaatori Sirje Madissoni teatel oli aasta lõpu seisuga seltsi arvele laekumisi 4420 eurot 27 senti. «See raha on kõik juba makstud tööde teostamise eest firmale Mandragora OÜ,» lisas ta.

28. detsembril võeti linnavalituse istungil vastu otsus eraldada linnavalitsuse reservfondist 5160 eurot Kreutzwaldi hauamonumendi ja -platsi korrastamiseks.

Mandragora on hauaplatsil juba teinud mitu tööd. ERMi sõprade seltsi juhatuse andmeil on hangitud hauakivide aluskivid, puhastatud hauatähised ja -ristid, paigaldatud uued lisaäärekivid ja paranduskivid. Kevadel lõpetatakse hauaplatsi korrastamine. Seltsi juhatus on tänulik kõikidele annetajatele.

26. detsembril 2023 oli eesti rahvusliku kirjanduse looja, kirjaniku ja luuletaja, tõlkija ja mugandaja, rahvavalgustaja ja publitsisti, keelemehe, ühiskonnategelase ja arsti Friedrich Reinhold Kreutzwaldi 220. sünniaastapäev.

Kreutzwaldi kõrval Raadi kalmistul puhkavad tema abikaasa Marie ja tütar Adelheid.
Kreutzwaldi kõrval Raadi kalmistul puhkavad tema abikaasa Marie ja tütar Adelheid. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles