Tartumaal hukkus last bussile saatnud vanem naine

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Naine hakkas teed ületama teiselt poolt maanteed bussi tagant, kust pildilt sõiduauto paistab.
Naine hakkas teed ületama teiselt poolt maanteed bussi tagant, kust pildilt sõiduauto paistab. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul kella 7.15 paiku sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest, mis juhtus Nõo vallas Tamsa külas Uuta-Pangodi maantee kolmandal kilomeetril, kui bussi tagant asus pimedas teed ületama vanem naisterahvas, kellele sõitis otsa sõiduauto. Naine hukkus sündmuskohal.

Õnnetus juhtus Nõo vallas Tamsa külas Uuta-Pangodi maantee kolmandal kilomeetril, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Esialgsetel andmetel saatis õnnetuspaigast vaid paarikümne meetri kaugusel elav vanem naine väikese lapse bussi peale, mis suundus Elva poole.

Buss ei olnud veel peatusest ära sõitnud, kui naine hakkas koju minekuks taas teed ületama. «Praeguseks kogutud info viitab, et 85-aastane jalakäija asus sõiduteed ületama Tamsa bussipeatuses liinibussi tagant. Teele astunud naisele sõitis otsa sõiduauto BMW-d juhtinud mees, kellel ei õnnestunud enam õnnetust ära hoida,» rääkis politsei- ja piirivalveameti Tartu jaoskonna liiklussüütegude grupijuht Aare Sulg.

Naine hukkus sündmuskohal.

Sulg lisas, et kuigi sõidutee oli seal kaetud asfaltkattega, oli see sündmuskohal jäine ja väga libe.

Õnnetuspaiga lähistel elav kohalik mees, kes enda nime avaldada ei soovinud, rääkis, et külast teisel pool maanteed olev bussipeatus on Tamsa kohalikke juba aastaid muretsema pannud. «Aastaid on räägitud, et siia tuleb tänavavalgustus, kuid seni pole keegi muret tõsiselt võtnud. Lapsed käivad peatusest hommikuti koolibussi peale, äkki nüüd tuleb otsustajatel mõistus pähe,» lausus juhtunust šokeeritud mees.

Eesti teedel valitsevad jätkuvalt keerulised teeolud, mida omakorda muudavad raskemaks suured külmakraadid, libedus, lumesadu ja tuisk. Vältimaks traagilisi tagajärgi, palub politsei kõigil liiklejatel liigeldes varuda aega ja kannatust. Autojuhtidel tuleks võimalusel langetada sõidukiirust, vältida möödasõite ja hoida pikivahet.

«Lisaks palume, et pimedal ajal veenduksite alati kodust lahkudes, et helkur on õigesti kinnitatud. Seda kõike selleks, et jalakäijana pimedatel teedel ja teed ületades autojuht teid näeks,» märkis politsei pressiesindaja Gerli Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles