Spordiaasta jagas jätkuvaid edulugusid, aga ka üllatusi ja jahmatusi

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Maailma tipud on Tartust. Aasta varem oli Rasmus Mägi maailma kaheksas kiireim tõkkesprinter, tänavu aga seitsmes. Pikalt oodatud tippmargi tegi ka kümnevõistleja Karel Tilga, kelle kogutud 8681 punkti andsid talle Eesti aegade teise tulemuse ning MMi neljanda koha.
Maailma tipud on Tartust. Aasta varem oli Rasmus Mägi maailma kaheksas kiireim tõkkesprinter, tänavu aga seitsmes. Pikalt oodatud tippmargi tegi ka kümnevõistleja Karel Tilga, kelle kogutud 8681 punkti andsid talle Eesti aegade teise tulemuse ning MMi neljanda koha. Foto: Tairo Lutter/TPM montaaž

Lõppeval aastal pakkusid ülikoolilinna ja Tartumaa sportlased palju emotsioone, nii häid, üllatavaid kui ka jahmatavaid.

Endistviisi püsisid kõrges mängus võrkpallurid ja kergejõustiklased, samuti pakkusid endast vanematele tugevat konkurentsi noorsportlased.

Kõigepealt vormisid lõppevat spordiaastat kergejõustiku maailmameistrivõistlused. Märkimisväärseks tegi suursündmuse see, et kuuest Eesti koondislasest kolm on seotud Tartuga: maratoonar Tiidrek Nurme, tõkkesprinter Rasmus Mägi ja kümnevõistleja Karel Tilga treenivad just ülikoolilinnas. Kaks viimast rõõmustasid meid MMil parimate tulemustega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles