Emajõe kaldapromenaadi piirdele otsitakse turvalisem lahendus (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Emajõe kaldapromenaad on saanud palju kriitikat madala piirde tõttu.
Emajõe kaldapromenaad on saanud palju kriitikat madala piirde tõttu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Novembris valminud Emajõe kaldapromenaad sai palju kriitikat, kuna selle piiret peeti liiga madalaks. Tartu linnavalitsus leidis nüüd, enam kui kuu aega pärast promenaadi avamist, et praegune madal piirdelahendus ei ole kõigile piisavalt turvaline.

Seetõttu otsustati asendada praegune madal piire kõrgemaga. Uue piirdelahenduse töötavad välja kaldapromenaadi eskiisi koostanud maastikuarhitektid. Selleks et tagada aastavahetusel kesklinnas kogunevate linlaste turvalisus, paigaldatakse kaldakindlustusele ajutine lisapiire. See peaks paika saama juba reedel.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on olemasolev madal piire ehitatud vastavalt projektile ja igati läbi kaalutud. «Samas oleme saanud arvukalt pöördumisi, kuna piiret ei tajuta turvalisena. Eriti murelikult vaatavad selle koha turvalisusele väikelaste vanemad. Püüame leida sobiva lahenduse, mis oleks piisavalt turvaline, kuid samas ei piiraks liialt vaadet jõele,» lisas Tamm. Abilinnapea märkis, et linnavalitsusse pöördujaid, kes piiret ohtlikuks pidasid, oli kümneid. «Me ei saanud neid pöördumisi eirata,» sõnas Tamm.

Emajõe kaldapromenaadi ehituse käigus rekonstrueeriti kaldakindlustus ja kaldapealsed käiguteed Kaarsillast kuni Atlantiseni. Jõe äärde ehitati erineva kõrguse ja laiusega trepistikud, platvormid, kohvikuala ja vaateterrassid. Kõrgemal kaldal valmis uus kergliiklustee, mis võimaldab mugavalt kulgeda piki Emajõe vasakkallast.

Emajõe vasakkalda kaldakindlustuse projekteerimisel lähtuti OÜ TajuRuum tehtud eskiislahendusest. Rekonstrueerimise projekti koostas OÜ Tinter-Projekt, promenaadi ehitas GRK Eesti AS.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles