Emajõelinna ohtlik ristmik sai ajutised foorid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tähe ja Sepa tänava ristmikule pandi ajutised foorid, sest autojuhid kippusid sealsel pikal sirgel kiirust ületama ja teisigi liiklusreegleid eirama.
Tähe ja Sepa tänava ristmikule pandi ajutised foorid, sest autojuhid kippusid sealsel pikal sirgel kiirust ületama ja teisigi liiklusreegleid eirama. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Ropka tööstusrajoonis asuv Tähe ja Sepa tänava ristumispaik on nüüd varasemast ohutum, sest linnavalitsus lasi sinna paigaldada ajutised betoonalustel foorid.

Seni oli suure liiklusega Tähe ja Sepa ristmik koht, mis valmistas peavalu nii autojuhtidele kui ka jalakäijatele, kes seda pidid läbima. Sepa tänaval sõitvatel autojuhtidel tuli anda teed Tähe tänaval ehk peateel liikujatele, ent kuna Sepa tänav kulgeb üle kilomeetri pikkuselt täiesti sirgelt, pani see paljusid autojuhte seal kiirust ületama ja peateel liiklejatest mitte hoolima.

«Sepa tänavalt oli raske Tähe tänavale välja sõita ja seal juhtus avariisid. Seetõttu saidki sinna foorid pandud,» selgitas Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Kohe pärast Viljandi maantee ja Ravila tänava ristmiku valmimist ei saanud aga uuel teeristil foore tööle panna, sest elektriühenduse loomine võttis omajagu aega, kuid nüüd on ristmik märgatavalt liiklejasõbralikum kui enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles