Esikus süttinud kapp pani majaelanike elud ohtu

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Magasini tänava korteri esik sai tugevaid kuuma- ja suitsukahjustusi, ent tulekahju tekkepõhjust ei olnud veel kolmapäeva hommikuks teada.
Magasini tänava korteri esik sai tugevaid kuuma- ja suitsukahjustusi, ent tulekahju tekkepõhjust ei olnud veel kolmapäeva hommikuks teada. Foto: Päästeamet

Tartus Magasini tänaval asuva maja korteri esikus süttis seni teadmata põhjusel kapp, mille tõttu täitus korter suitsuga ning see ohustas sealsete inimeste elusid. Pühade eel said aga päästjad punase kuke tõttu veel teisigi väljakutseid.
 

22. detsembril kell 23.45 teatati häirekeskusele, et Tartus Magasini tänaval on tulekahju ning maja trepikoda ja korter suitsu täis. Korteri esikus põlesid kapp ja põrandal olnud esemed.

Esimesena kohale saabunud Tartu päästekomando päästjad tõid suitsusest korterist välja ühe kannatanu ning andsid ta kiirabiarstide hoole alla. Teine inimene arstiabi ei vajanud.

Tulekahju lokaliseeriti kella 00.54ks. Korteri esik sai tugevaid kuuma- ja suitsukahjustusi, ent tulekahju tekkepõhjust ei olnud veel kolmapäeva hommikuks teada.

Päästjatel jagus tööd ka järgnevatel päevadel, sest 23. detsembril kell 14.44 palus murelik naaber päästjaid tulla kontrollima naaberkorterit, kus suitsuandur oli juba pikka aega häiret andnud. Päästjad sisenesid korterisse ning tuvastasid joobes peremehe, kes oli süüa tehes magama heitnud ning nüüd kõrbes toit pliidil. Toit eemaldati pliidilt ning eluruumid ventileeriti.

24. detsembril kell 12 teatati aga elektrikilbi põlengust Tartus Lubja tänava korteris. Elekter lülitati korterist välja. Päästjad vaatasid kilbi üle, ohtu enam ei olnud.

25. detsembril kell 17.03 anti teada Tartumaal Nõo alevikus ridaelamu saunas töötavast suitsuandurist. Inimene oli koos koeraga majast välja tulnud. Päästjate saabumise ajaks tuli saunaukse vahelt palju suitsu. Päästjad kustutasid leiliruumi eesruumis tõenäoliselt elektrisüsteemist alguse saanud põlengu kella 18.05ks. Tulekahju lõplikuks kustutamiseks avati konstruktsioone, edasist ohtu ei täheldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles