Elu maal 21. sajandil: pole voolu ja pole ka mingit infot (2)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Konkurentsiameti teatel olid novembri ja detsembri ulatuslikud voolukatkestused tingitud peamiselt sellest, et Elektrilevi on 28 protsenti liinikoridoridest hooldamata jätnud.
Konkurentsiameti teatel olid novembri ja detsembri ulatuslikud voolukatkestused tingitud peamiselt sellest, et Elektrilevi on 28 protsenti liinikoridoridest hooldamata jätnud. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuse talvega on Eestis olnud nii palju ulatuslikke elektrikatkestusi, et konkurentsiameti tegi Elektrilevile nende pärast ettekirjutuse, sest järelevalve käigus tuvastati hulk puudusi võrguühenduse katkestuse likvideerimisel ja kriisijuhtimises.

Ka lehelugejal, kes ajalehes oma nime avaldada ei soovinud, läks Tartu lähedal maakodus hiljuti elekter ära, ent peremees ei saanud selle kohta ühtegi teavitust.

Katkestusest sai ta teada tänu turvafirmale, sest maja on valve all ja süsteem andis märku, et voolu pole. Mees märkis, et turvafirmata võinuks jääda maja kütteta ning torud lõhki külmuda, rääkimata külmikus olevate varude ülessulamisest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles