Kõrvekülla tuleb kaasava eelarve toel välijõusaal

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaasava eelarve hääletuse võitnud välijõusaal on kavandatud Kõrveküla põhikooli sisehoovi.
Kaasava eelarve hääletuse võitnud välijõusaal on kavandatud Kõrveküla põhikooli sisehoovi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu valla kaasav eelarve ideed kogusid sel aastal kokku 1651 häält, kõige populaarsemaks osutus Kõrveküla välijõusaal 381 häälega. Samuti saavad rõõmustada ka Tabivere seiklejad, sest hääletusel saavutas teise koha ettepanek rajada Tabivere põhikooli õuele madalseiklusrada, mida samuti tuleval aastal ehitama hakatakse.

Rahvahääletuse võitnud ettepaneku esitaja Valmar Kuke sõnul on välijõusaal suurepärane viis kutsuda inimesi värske õhu kätte sportima. Välijõusaali paigaldatakse vastavalt soovidele projekteeritud erisuguseid treeninguseadmeid.

«Kuna ettepanek on välijõusaal projekteerida Kõrveküla põhikooli ja spordihoone sisehoovi laste turnimisväljaku lähedusse, saaksid lapsevanemad ja lapsed samal ajal koos õues sportida,» kirjeldas idee autor.

Rahvahääletusel teise koha saavutanud ettepaneku esitaja Veronika Täpsi idee on rajada Tabivere kooli lähedusse madalseikluspark, mis koosneb eri raskusastmega elementidest.

Rada võimaldaks pakkuda rohkem õuetegevust nii väiksematele lastele kui ka noortele. «Kuna seikluspargis leiavad tegevust igas vanuses noored, on see suurepärane koht, kus perega aega veeta. Samuti võib seikluspargis ja selle ümbruses korraldada õuesõpet, näiteks maastikumänge ja muid õppemänge, mis toetaksid Tabivere kooli ja lasteaeda,» rääkis Täpsi.

Kaasava eelarve hääletusel võitnud ideed viiakse ellu 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles