Politsei pühi täitis taas perevägivald

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

Jõulupühad on aastast aastasse politseile kiire aeg ning kõige enam on väljakutseid vägivallajuhtumite tõttu. Nõnda ka seekord.

Tartu jaoskonna välijuhi Mikk Tehvani sõnul möödus jõululaupäev sel aastal üllatavalt rahulikult, kuid siiski andsid päevale tooni vägivallajuhtumid, sealhulgas ka lähisuhtevägivald. Tehvani sõnul võib pühade ajal tõusta vägivallajuhtumite arv võrreldes argipäevaga lausa kahekordseks.

Kuigi teed olid libedad, suuremaid õnnetusi ei olnud. «Muidugi on politsei pühade ajal suuremate jõududega väljas liiklust rahustamas,» lausus Tehvan. Ta lisas, et pühad on rahulik aeg ning seda rahu ei tasu liikluses kiirustamisega rikkuda.

Ööpäeva jooksul tabati roolist seitse joobes juhti, kellest kahel tuvastati kriminaalne joove. Roolist kõrvaldati ka üks narkojoobes juht.

Tehvani sõnul on pühade ajal eriti oluline märgata inimesi enda ümber. «Pühad on ikkagi märkamise aeg ja kui inimesed näevad või kuulevad näiteks naabrite juures, et keegi võib ohus olla ja abi vajada, tuleks sellest kindlasti hädaabinumbril 112 teada anda,» rääkis ta. «Igaühe heaolu on oluline ja hädasolija märkamine võib kellegi elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles