Bussid sõidavad jõuluajal pühapäevase graafiku järgi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartlaste viimase hetke jõuluostud aitab koju sõidutada buss, mis pühade ajal sõidab pühapäevase graafiku alusel.
Tartlaste viimase hetke jõuluostud aitab koju sõidutada buss, mis pühade ajal sõidab pühapäevase graafiku alusel. Foto: Kristjan Teedema

Saabuvate pühade ajal tuleb paljudel liikuda tavapärasest rohkem – kes läheb lastelastele külla, kes viimasel hetkel kingitusi otsima, kellel ununes verivorsti kõrvale pohlamoosi soetada. Sellisel juhul aitavad bussid hädast välja isegi need, kes jõulumeeleolusena enam ise autorooli istuda ei saa.

Ees ootavad jõulupühad ning siis tuleb siin-seal käimisi ikka ette, kas või lahkunud lähedase hauaplatsile küünla viimiseks. Et libedal ajal ohutult kohale jõuda, on üks abivahend ühistransport, mis sõidab järgmiste päevade jooksul pühapäevase plaani järgi.

«Bussiliiklus on korraldatud nendel pühadel nagu ka eelnevatel kordadel. Ehk pühade ajal sõidavad bussid pühapäevase graafiku järgi,» kinnitas Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa. «Mingeid eraldi lühendamisi ega pikendamisi pole korraldatud.»

Tänavu juulist Lõuna-Eesti teedel 321 liiniga inimeste transportimise kohustuse endale võtnud Hansa Bussiliinid ASi Tartu osakonna juhataja Hardi Siilats märkis, et kuna 24.12–26.12 on riigipühad, soovitab ta reisijatel jälgida märkusi sõiduplaanides, mis puudutavad liinide teenindamist riigipühade ajal. «Jõulupühadel erisusi võrreldes teiste riigipühadega sõiduplaanis loodud pole,» lisas ta.

Kõik sõiduplaanid leiab riiklikust sõiduplaaniportaalist www.peatus.ee ning bussipeatustest. Tartu linna bussiliikluse kohta saab lisainfot siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles