Lõuna-Eesti maanteed võivad paiguti olla libedad (2)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Lumised teeolud. Foto on illustreeriv.
Lumised teeolud. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Viimase nädalaga on sulanud küll suur osa lumest, mis muidu pea kuu aega liiklemist raskendas, ent erinevalt ülejäänud Eestist võib Lõuna-Eestis ringi sõites endiselt maanteelgi lund kohata.

Jõulupühade eel Lõuna-Eestisse suundujail ja teistel selle kandi autojuhtidel tasub täna sõites jääda ettevaatlikuks, sest täna varahommikul ja pärastlõunal olid suuremad maanteed peamiselt soolaniisked. Lõuna-Eestis sajab lund ja seal võivad teekatted olla lumised.

Kõrvalmaanteed ning väiksemad teed võivad olla libedad ja Kesk-Eestis on teedel udu. Teetemperatuurid on miinuses ja märgadel ning niisketel teedel on jätkuvalt suur libeduse oht, eriti Põhja- ja Lääne-Eestis. Õhutemperatuur on 0 … -4 kraadi.

Ilmaprognoosi järgi võib õhtul ja öösel sadada lund, rannikul ka tulla lörtsi ja tuisku. Öösel võib mandril paiguti udu tekkida ja ilm läheb külmemaks, õhutemperatuur on õhtul 0 … -6 kraadi ja öösel langeb kuni -10 kraadini.

Liiklejatelt oodatakse infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://www.tarktee.ee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles