Proua Sirje Karis tutvus kliinikumi sünnitusosakonnaga

Tartu Postimees
Copy
Osakondades tutvustati külalistele kliinikumi igapäevatööd, aga ka olukordi, mil erinevate erialade spetsilistidel tuleb teha väga kiireid otsuseid ning operatiivset meeskonnatööd.
Osakondades tutvustati külalistele kliinikumi igapäevatööd, aga ka olukordi, mil erinevate erialade spetsilistidel tuleb teha väga kiireid otsuseid ning operatiivset meeskonnatööd. Foto: Mana Kaasik

Tartu ülikooli kliinikum võõrustas 22. detsembril presidendi abikaasat Sirje Karist ja proua Laine Randjärve, kes andsid sünnitusmajade fondi esindajatena üle 7000 euro suuruse kingituse.

Sünnitusmajade fondi heade annetajate abiga kogutud raha eest ostab kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakond juurde nii vastsündinu soojenduslambi kui ka Apgari kellasid. «Sünnitusmajade fond teeb tänuväärset tööd, sest võimaldab meil rohkemate seadmete abil oma igapäevatööd veelgi kiiremaks ja mugavamaks muuta. Annetades annab iga inimene endast ära tükikese headust ning meie saame selle omakorda soojenduslambi abil päris soojuseks muuta, mida väikesed ja õrnad ilmakodanikud pärast sündimist vajavad,» lausus naistekliiniku juht, professor Kristiina Rull tänulikult.

Sünnitusmajade fondi patroon Sirje Karis ja juhatuse liige Laine Randjärv tutvusid kliinikumis nii naistekliiniku sünnitusosakonnaga kui ka lastekliiniku neonatoloogia ja lasteintensiivravi osakonnaga. Osakondades tutvustati külalistele kliinikumi igapäevatööd, aga ka olukordi, mil erinevate erialade spetsialistidel tuleb teha väga kiireid otsuseid ja operatiivset meeskonnatööd, et väikesed patsiendid saaksid parima võimaliku ravi.

«Lapseootus ja sellele järgnev aeg on eriline – meie keskele sünnib uus elu. Iga sünd on ime, kuid sünnituse turvaliseks kulgemiseks võivad soojenduslamp ja Apgari kell hädavajalikud olla. Loodan, et tänu soetatud aparaatidele sünnib siin majas veelgi rohkem tillukesi imesid, kes Eesti elu edendama hakkavad,» sõnas proua Sirje Karis.

Proua Karis loodab, et tänu soetatud aparaatidele võetakse sünnitusmajas vastu veelgi rohkem tillukesi imesid, kes Eesti elu edendama hakkavad.
Proua Karis loodab, et tänu soetatud aparaatidele võetakse sünnitusmajas vastu veelgi rohkem tillukesi imesid, kes Eesti elu edendama hakkavad. Foto: Mana Kaasik

Ka ETV heategevuslik saade «Jõulutunnel» pöörab koos sünnitusmajade fondiga sel aastal pilgu ühiskonna kõige väiksematele: vastsündinutele ja väikelastele. Heade annetajate ja sünnitusmajade fondi abiga soovitakse toetada hädavajalike seadmete soetamist sünnitusmajadele üle Eesti.

«Kahjuks on Eestis enneaegsete laste sünd kasvav probleem. Järjest rohkem on selliseid sünnitusi, millega ei saada hakkama ainult ämmaemandaga, vaid vajatakse abiks lisapersonali ja -vahendeid,» selgitas sünnitusmajade fondi juhatuse liige Laine Randjärv.

Seepärast ühendabki «Jõulutunnel» käed sihtasutusega Sünnitusmajade Fond, et toetada turvalist laste sündi ning aidata sünnitusmajadel ja meditsiinipersonalil olla valmis probleemsete olukordade lahendamisel. Heategevusprogrammiga kogutud annetuste toel soetatakse vastsündinute elustamislaudasid ja kuvööse sünnitusosakondadele üle Eestimaa. Ühe seadme hind ulatub 40 000 euroni.

«Jõulutunnel» on ETV ja ETV+ eetris traditsiooniliselt esimesel jõulupühal, 25. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles