Turusild ja selle ümbrus sai uue valgustuse

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Uus valgustus Turusillal.
Uus valgustus Turusillal. Foto: Olja Fomina

Turusilla valgustamiseks paigaldati silla käsipuudesse leedvalgustid ja silla samba valgustamiseks seati üles uued prožektorid. Uued valgustid said ka lähiümbruse kergliiklus- ja kõnniteedele.

Uue valgustuse disaineri Argun Paragamyani sõnul on Turusillal valgustus lahendatud mikroleedmoodulitega käsipuudes. «Selline lahendus tagab nii jalakäijatele kui ka jalgratturitele piisava ja ühtlase valguse. Samas on leedtuled dünaamilised ja võimaldavad muuta nii valgustustihedust kui ka -temperatuuri. Silla samba valgustamiseks on paigaldatud uued värve kuvavad prožektorid, mis võimaldavad samba arhitektuuri esile tuua ja seda maamärgina kuvada,» selgitas disainer. 

Lisaks Turusillale vahetati valgustid Soola tänava otsas, kergliiklusteedel Turusillast Pika tänavani ja Pika tänavaga paralleelselt kulgeval kõnniteel kuni spordiplatsini. Kanali ääres rannaalal on samuti kolm uut kolme peaga valgustit, mis toetavad kanali ääres toimuvat tegevust. 

Kõigil uutel valgustitel on võimalik reguleerida valgustihedust ja -temperatuuri. Näiteks saab valgustust programmeerida selliselt, et see sobituks paremini asukoha atmosfääriga, samuti saab seadistada erinevaid stsenaariume vastavalt aastaaegadele.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles