Juhtkiri Parem tükk maailmast

Tartu Postimees
Copy
Tartu Postimehe piparkoogivõistlusele esitletud piparkoogid aastate tagant. Ats Alviste piparkoogist Eestimaa.
Tartu Postimehe piparkoogivõistlusele esitletud piparkoogid aastate tagant. Ats Alviste piparkoogist Eestimaa. Foto: Margus Ansu

Jälle jõulud. Kuusk, verivorst ja kapsas. Kel kingitused varutud, kel kirikuskäik plaanis, kel muud rutiinid ... Tuleb tunnistada, et mõned rutiinid ongi väga head, sest need loovad turvatunnet ajal, mida iseloomustavad ebakindlus ja ärevus.

Maailm on liigestest lahti, tõdeb tänases jõululehes ka tartlasest president Alar Karis – nii on, sellest ei saa üle ega ümber. «Sa ei tea isegi, mis homme saab. Ettevõtja ei tea, inimene ei tea, see tekitab ebakindlust, pead kogu aeg jälgima, kas saad hakkama, kas homme läheb ka nii hästi kui täna,» nendib ta.

Loeme iga päev rindeteateid Ukrainast ja kaugemalt, kuuleme, kuidas majandusel ei lähe kuigi hästi. Mõni meist on kodus kimpus suurte arvetega ja teine elektripuudusega, mis ei välta mitte tunde, vaid päevi. Mõni tunneb, et kuidas ka ei raba, raskelt teenitud palk sulab näppude vahel, sest tõusevad nii maksud kui ka hinnad. Ilmselt mitte kõiki, aga paljusid see muserdab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles