Eili Arula: lükkaks mõne peo uue aasta varna

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Margus Ansu

On igati loogiline, et ettevalmistus jõuludeks algab nädalaid enne pühi. Arusaadavalt on tarvis mõelda, mida ja kellele kinkida, mida jõululauale panna, otsustada, kas minna külla või jääda koju. On muidugi ka neid, kes kinke ei vaheta ning eelistavad selle asemel teha annetusi või niisama lähedastega koos pühadeaega veeta. Maitse asi.

Siiski tuleb õigete jõulupühade eel paratamatult läbi käia jõulupidude kadalipp. Jõulupidusid korraldatakse ettevõtetes, lasteaias, koolis, spordiklubides, huviringides. Sageli juhtub neid olema nii palju, et hool ega hoobil pole vahet, kõik peod kipuvad jääma ikka kõige kiiremasse aega ehk pühade-eelsesse nädalasse.

Näen oma lapse pealt, et jõulutrall võtab algklassipoisi päris võhmale. Paratamatult on jõulunädalal päevad ja tunnid loetud ning kuigi koolis vaheajaeelsel nädalal õppetööle suurt rõhku ei panda, käib see ühelt peolt teisele kappamine nii talle kui paljudel temaealistele üle jõu. Ka ise ei jõua enam järge pidada, kas trennis või muusikakoolis on pidu juba peetud või tuleb sinna veel minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles