Kunstnikest abikaasad Sasha ja Masha jagavad kodu Žuliku ja Voldemortiga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Masha Kanatova (vasakul) ja Sasha Milyakina jagavad kodu 15-aastase Voldemorti (süles) ja kolmeaastase Žulikuga.
Masha Kanatova (vasakul) ja Sasha Milyakina jagavad kodu 15-aastase Voldemorti (süles) ja kolmeaastase Žulikuga. Foto: Sille Annuk

Köögiaknast paistavad Kastani tänava sisehoovi vanad puuhooned. Samasugused majad on Kase tänaval, kui vaadata elutoa aknast. Aknalaual elab paaris potis kalanhoe ning turritab kimp pintsleid, sealsamas on kõrvuti pisikesed lipud: sinikollane Ukraina ja vikerkaarevärviline LGBT. Selles korteris elab kunstnikest abielupaar Sasha ja Masha.

Sashal ja Mashal on mitu nime. Graafikadisainer, raamatuillustraator ja koomiksikunstnik Masha on tegelikult Maria Kanatova, kuid näiteks internetis saab otsida tema teoste ja tegevuse kohta teavet nimega Lambaliha. Nõnda signeerib ta ka oma töid, millest omajagu on olnud näitustel.

Varsti, uuel aastal ilmub tema eestikeelne koomiks «Juhmard», mida juba praegu saab veebis vene keeles täiesti tasuta lugeda. «Koomiks räägib perevägivallast ülesaamisest ja lapsepõlvetraumast,» selgitas Masha. «See ei ole sünge, julgen öelda, et see on kohati isegi naljakas, sest laps näeb maailma ikka omamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles