Galerii Linnavalitsuse ja Pauluse kiriku jõululõunast sai osa ligi tuhat tartlast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Teisipäeval ja neljapäeval sai ligi 1000 tartlast osa Pauluse kirikus pakutavast tasuta jõululõunast. Menüüs oli traditsiooniline jõulutoit: kartul, hapukapsas, seaprae lõik ja verivorstid. Magustoiduks kissell ja kompvekid.

Neljapäeva pärastlõunal olid einelauas ka Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets ning EELK Lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets. Õpetajad tõdesid, et tasuta jõululõunat on tartlastele väga tarvis, sest aja jooksul ei ole lõunal käijate hulk muutunud. 

«Oleme tänulikud Tartu linnavalitsusele, sest näeme, et jõululõuna on paljudele meeli ülendav ja vajalik,» märkis Joel Luhamets.

Ta arvas, et säärast tasuta lõunat võiks pakkuda isegi tihemini. «Kindlasti võiks olla üks selline tasuta lõunaeine jagamine millalgi talvel, arvan, et paslik aeg selleks oleks vabariigi aastapäeva eelne aeg,» sõnas Joel Luhamets. «Talvel on inimestel ikka  väljaminekud suuremad, kommunaalarvedki on siis kõrgemad.»

Jõululõunast said osa ka need, kelle tervis ei võimaldanud Pauluse kirikusse kohale tulla. Üks proua võttis eine karbiga kaasa, selgitades, et viib eine naabrimehele, kes põdura tervise tõttu koduseinte vahelt välja ei saa.

Einestajate seas olid enamasti vaneaealised, kuid laudade juures oli näha askeldamas ka väikesi lapsi. Üks söögi lõpetanud härra sõnas, et tasuta jõulueine on talle ja tema lauakaaslastele hädavajalik. «Söömata ja joomata ei ela kaua, inimene peab söömata vastu kolmkümmend päeva, joomata aga ainult kuus päeva,» teatas eine lõpetanud härra elutargalt.

Jõululõunat on Tartus sel kombel pakutud juba ligi 20 aastat. Tartu abilinnapea Mihkel Lees avaldas tänusõnad Pauluse kiriku toimekale perele, kellega koos on linnavalitsus saanud pakkuda jõulurõõmu ja südamesoojust paljudele tartlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles