Anneli Kannus: Tartu linnaeelarve – õnn või õnnetus?

Anneli Kannus
, Tartu volikogu  Eesti 200 fraktsiooni juht
Copy
Anneli Kannus
Anneli Kannus Foto: Sille Annuk

Neljapäeval peetaval linnavolikogu istungil saab vastu võetud Tartu 2024. aasta eelarve. Tegemist on eelarvega, mis suurendab Tartu võlakoormust kaks korda, samas vähendab mitmes valdkonnas tegevuskulusid. Raha jääb vähemaks ka sotsiaalvaldkonnas, kus kaob näiteks statsionaarse õendusabi omaosaluse hüvitamine praegustel põhimõtetel. Tõsi, lubatakse vajaduspõhist abi.

Eesti 200 ettepanekuid eelarve eelnõu muutmiseks oli tervelt tosin nii tegevuskulude kui ka investeeringute kohta, need hõlmasid ka kulude ümbertõstmist. Meie hinnangul tuleks näiteks mõned investeeringud edasi lükata, ja mõelge – ühe investeeringu edasilükkamise soovis olimegi linnavalitsusega sama meelt.

Samuti tegime ettepaneku peatada linnapea ja abilinnapeade palgatõus ning lõpetada priiskamine ehk autohüvitise maksmine. Autohüvitis 400 eurot kuus ühele linnavalitsuse liikmele, millele lisandub erisoodustusmaks – siin on ju selge kokkuhoiukoht. Komisjoni arutelus aga leiti, et «sõidupäevikut on väga keeruline pidada», mis meile tundub tõeliselt naeruväärne põhjendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles