Kalmistul murdis raske lumi puu peieliste kõrval

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jalaka tänaval Karete bussipeatuse juures murdusid raske lume käes ära mitmed oksad, mis aga sealse hooldusfirma juhi sõnutsi olid juba mõnda aega osa majaelanikke seganud.
Jalaka tänaval Karete bussipeatuse juures murdusid raske lume käes ära mitmed oksad, mis aga sealse hooldusfirma juhi sõnutsi olid juba mõnda aega osa majaelanikke seganud. Foto: Margus Ansu

Esimene korralik lumi hakkas sulama alles läinud nädalavahetusel. Sulaga muutus aga lumi veel raskemaks ning paiguti vandusid Tartus puud ja nende oksad sellele koormale alla. Tekkis ka ohtlikke olukordi: Tartu kalmistute juhi Kalle Voogla teatel oli laupäevasel matusetalitusel ülikoolilinna lähistel Tuigo kalmistul puu ohtlikult murdunud.

«Ühe männi latv murdus matuse ajal ja tuli prantsatades alla, õnneks keegi pihta ei saanud,» rääkis kalmistujuht. «Vähemalt on nüüd lumi puudelt maas ja suuremad murdumised ära olnud, seega on meil hirm jõulude ees pisut taandunud. Ootame huviga, millist vingerpussi loodus järgmisena mängib, sest prognooside järgi võiks varsti jälle lumi tulla.»

Männid lõhkusid aedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles