Andres Jaeger: veel totrustest ja rahakülvist

, endine TÜ vanemteadur, Isamaa
Copy
Andres Jaeger
Andres Jaeger Foto: Erakogu

Eelmise nädala Tartu Postimehest (TPM, 13.12) leidsin koguni kaks artiklit, mis viitavad linnavõimu totrustele ja raharaiskamisplaanidele. Esimese artikli «rahakülvist» kirjutab seal tartlane Erle Nõmm, kes meenutab Raatuse tänava linnupesa­installatsiooni kohta abilinnapea öeldut, et «Linnutee» ja linnupeleti sihtrühmad erinevad ning et 60 000 eurot maksnud linnula on ajutine ehitis ja tuleb 1. mail 2025 teisaldada. Ta lõpetab oma artikli sõnadega: «Kui raha ja mõistus teineteisest väga kaugele lasta, siis elame varsti kilplaste riigis. Tartu astub mehiste sammudega esirinnas.»

Sama lehenumbri teises artiklis «Linnavalitsus laseb vaesel ajal terved pingid uute vastu vahetada» kirjutab ajakirjanik Jens Raavik: «Kesklinnas Rüütli tänaval aastaid rahvast truult teeninud, just sellele tänavale pärast suurt ümberehitust aastal 2004 kavandatud ning tellitud kõrge seljatoega pingid peab välja vahetama uute ja minimalistlikumate vastu, otsustas Tartu linnavalitsus. Seda hoolimata tõsiasjast, et silma järgi on pingid terved ning Tartu linnavalitsus otsib pingsalt kokkuhoiukohti, sest linn elab suuresti vaid laenurahaga.»

Leian, et tänu nendele pinkidele koos omapäraste prügikastide ja taimekonteineritega on Rüütli tänav jätnud tõeliselt omailmelise promenaadi mulje. See tänav ilmestab praegu vana ülikoolilinna ning sobib suurepäraselt nii ajaloolise ülikooli peahoone lähistele kui ka veelgi vanema arhitektuurimälestise Jaani kiriku kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles